Twisted Folk (12-15 aug 2010)

Volgende week gaat de eerste editie van Twisted Folk van start. Vier avonden achter elkaar kun je terecht in vier verschillende Rotterdamse cafés. Hieronder vind je uitgebreide informatie:

‘Twisted Folk ‘ schaart zich in een lange rij van projecten die hun oorsprong vinden in Lach’s ‘anti folk’-beweging (club The Fort, New York) en langzaam maar zeker hun weg vonden naar de alledaagse cafés in New York’s East Village… Het idee was om nu eens niet de Dylan-wannabees en de met grote, onschuldige ogen kijkende meiden, maar de singer/songwriters met een geheel eigen, rauwe stijl de broodnodige ruimte te bieden. Artiesten als Michelle Shocked, Paleface en Beck komen allemaal voort uit die scene.

Kortom, folk met een punk-gedachte, afgebladderde akoestische gitaren en energiek aangeslagen banjo’s in plaats van het kenmerkende getokkel. Nog belangrijker, het klassieke beeld van ‘de jongen met de gitaar’ veranderde daarna voorgoed.

‘Twisted Folk’ maakt deel uit van die traditie en biedt een platform aan dat specifieke en veelzijdige palet van ‘akoestische’ artiesten. Stuk voor stuk dragen ze hun ‘lo-fi’ muziek en performance oprecht en expressief uit. Het is rauw en puur.

Waar anders dan in het robuuste Rotterdam, niet zomaar een stad op een ansichtkaart, maar een échte stad, vindt het debuut van ‘Twisted Folk’ tour plaats. Vier avonden op rij op vier verschillende plekken in de stad. We hebben vier sfeervolle en unieke cafés uitgekozen en bereid gevonden om mee te werken. We beginnen donderdag 12 augustus in café De Ridder, dan op vrijdag 13 augustus café De Bel, vervolgens 14 augustus in Melief Bender en we sluiten zondag 15 augustus het festival af in La Vagabond.

Tijdens deze avonden spelen de volgende artiesten: The Weak And The Strong… Johnny E. Johnson… jd meatyard… Selma Peelen… en spoken word/mc’s Menno Smit, Lennart Pieters en Edwin de Voigt… en er volgen er nog meer!

Alle avonden zijn gratis toegankelijk, dus laat je niet weerhouden om deze bijzondere stoet aan je voorbij te laten trekken. Iedere artiest speelt een korte intense set van rond de twintig minuten… bang bang alang… beleef het mee van dichtbij, laat je meeslepen en ontroeren door nummers recht uit het hart… Ontwrichtend, verscheurend: anti folk.

Zorg dat je op tijd bent (21:00): “boom boom – out go the lights!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s