Verkoopklaar…

Uit betrouwbare bron:

Iemand solliciteert naar de vacante functie Verkoopklaar (= vakkenvuller) bij Albert Heijn. Deze persoon heeft een prima cv en ruim voldoende werkervaring. Niet per se in deze functie, maar ruim voldoende om zowat alles aan te kunnen pakken. Ook wat betreft werk- en denkniveau zit het wel goed. En, laten we een beetje reëel zijn, we hebben het hier over de functie Verkoopklaar… Wat een prachtige term trouwens, alleen daarom wil je dat werk al doen!

Er wordt dus gesolliciteerd en een paar dagen later valt er een brief van Albert Heijn op de mat. Ongetwijfeld met een uitnodiging om eens te komen praten over de functie, werktijden, secundaire arbeidsvoorwaarden, wanneer kun je beginnen, etc.
Maar nee, helaas, het is een afwijzing. En de reden? AH, duidelijk verhaal: “Wij hebben diverse mogelijkheden voor u onderzocht.” (Dat is nog eens fideel en pro-actief: men kijkt verder dan de neus lang is in de organisatie, want als vakkenvuller niet mogelijk is (te hoog opgeleid? te veel werkervaring?), dan is er toch vast wel iets anders mogelijk) “Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat wij op dit moment geen vacatures hebben die aansluiten bij uw opleiding, ervaring en ambitie.” Opleiding: het gaat om de functie Verkoopklaar, dus… opleiding? Welke opleiding is daarvoor nodig? HBO Management en bedrijfseconomie? Iets universitairs misschien?  Ervaring: welke ervaring is noodzakelijk? Meestal worden dit soort banen door kinderen met overrijpe puisten uitgevoerd… Ambitie: misschien heb ik het al genoemd hoor, maar voor de volledigheid: er werd gezocht naar een parttime baan als vakkenvuller bij Albert Heijn… Hallo? Ambities? Ach nee, het is natuurlijk een optelsom van opleiding, ervaring en ambitie, zo staat het er ook als ik de zin nog eens lees… Dat is even andere koek natuurlijk, zeker als we het hebben over het edele ambt Vakkenvuller.

De afsluitende alinea van deze brief is derhalve ook veelzeggend: “Wij danken u voor de getoonde belangstelling in onze organisatie en wensen u succes bij eventuele verdere sollicitaties” Inderdaad: eventuele verdere sollicitaties… Men gaat er al een beetje, misschien wel terecht, vanuit dat deze afwijzing hard aan zal komen en dat eventuele verdere sollicitaties wel wat succes kunnen gebruiken.
En ja, je ziet het goed: er staat geen punt aan het einde van de hierboven gequote  zin, dat was blijkbaar teveel gevraagd.

Eigenlijk niet meer noemenswaardig, maar we zijn nu toch bezig: in de adressering van de brief wordt de achternaam nog goed gespeld, maar bij de aanhef spelt men de naam spontaan verkeerd. Logisch dus dat een functie als vakkenvuller er niet in zit;  het is schier onmogelijk om op dat niveau te presteren.

Een gedachte over “Verkoopklaar…

  1. Ik heb een donkerbruin vermoeden over wie het hier gaat…. zie je wel, allemaal punten achter deze zin, hier kun je dus meer invullen, het zijn geen vakken weliswaar maar toch.Iets wat openstaat kan in ieder geval ingevuld worden, als AH, die zo op de kleintjes let ,iedereen op deze manier afwijst blijven de vakken leeg en zit het hele bedrijf met bedorven spullen op den duur. Waarom nu toch niet gewoon iemand die wat wil doen voor de kost deze functie geven?? Ik snap het niet, maar ben misschien ook te hoog of zelfs te laag opgeleid om dit te kunnen begrijpen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.