Rotterdam… Shit happens!? #MakeItHappen

Waarom? WAAROM?! Waarom heeft een stad als Rotterdam een slogan nodig? Even los van dat geen enkel zichzelf respecterende stad een slogan nodig zou moeten hebben. En wellicht zit ‘m daar precies het werkelijke probleem: is Rotterdam dan (nog) wel een zichzelf respecterende stad? Waarom zou je als stad jezelf moeten verkopen, jezelf moeten aanbieden, lekker in de markt liggen (daar is trouwens de Markthal voor, die overigens ook alweer een deuk heeft opgelopen, want het tocht er nu namelijk: De Tochthal. Zet er een leuke stripclub in en je hebt een Tochtstrip, maar dit terzijde),  kortom: moet een stad een product zijn?
In een stad wonen toch doorgaans mensen. En die mensen maken de stad. Maken dat het er leeft, dat het er bruist, dat het een ziel heeft, dat het er mooi, leuk, fijn, prettig of ronduit vreselijk is. Zonder de mensen geen stad. En hoe graag de marketingmensjes het ook willen en het er verdacht veel op begint te lijken als ik zo om me heen kijk, maar toch echt en heus waar: mensen zijn ook geen product.
Maar goed, ook Rotterdam is dus een slogan-stad. Make It Happen. Dat is ‘m. En daar moet je dan blij mee zijn. Want ‘we’ hebben een slogan en die dwingt ons dat we lekker aanpakken met z’n allen, dat we positief in het leven staan, dat we niet lullen maar doen (helaas kleeft aan dat laatste een heel vies randje: door Rotterdam loopt een riviertje en aan het zuidelijke deel daarvan is ooit een nederzetting gesticht: Reserve België. Daar hebben ze een clupske opgericht voor mensen met een lelijk gezicht en gij zit erbij als je kameraadschap verwart met het aftuigen van medemensen. En daar zingen ze dan over geen woorden maar daden… Dit wederom even geheel als omweggetje, een terzijde-dingetje). Hoe dan ook: in Rotterdam gebeurt het dus. Rotterdam makes it happen. Nu schijnt er al genoeg over gezeken te zijn, over die slogan bedoel ik, want dezelfde slogan wordt gebruikt door TENA Lady. Tja, dan begin je natuurlijk spontaan te lekken van het lachen en heeft Rotterdam het weer voor elkaar om zichzelf voor lul te zetten. Ergo: kap met die onzin en doe gewoon waar je wel goed in bent: stad zijn. Een stad die je kunt afzeiken (TENA?), een stad waar je van kunt houden. Of verander per direct de slogan in Make Shit Happen.

5 gedachten over “Rotterdam… Shit happens!? #MakeItHappen

  1. KIjk…dat is nou eens goed gezegd!!! de manier waarop, ergens met veel humor, maar ergens ook heel gemeend.Goede wijn behoeft geen krans… zoiets dus.

  2. Was het niet lullen maar poetsen? Je slaat de spijker op zijn kop. Heeft Abu eindelijk iets om zelf trots op te zijn, thee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.