Het vrije denken

De homogene actiegroep De Pot Op bestond, zoals omschreven in de statuten, uit louter hetero’s. Heetgebakerd togen zij door de straten met spandoeken met niets verhullende leuzen als Wat Is Er Niet #Vrij Aan #Vrijdenken!? wat tot de nodige commotie leidde bij het passeren van de lokale coffeeshop. De hashtags werden gezien als sluikreclame waar de reclamecodecommissie Kamervragen over wenste te stellen. Stelselmatig werden die op voorhand afgewezen door een verwarde man wapperend met een Vaticaanse vlag die zojuist een uit de kast gekomen priester alle hoeken van de kamer had laten zien. Als gevolg daarvan bleek de aannemer van het naar een verbouwing snakkende Binnenhof dusdanig geïnspireerd geraakt dat een voorstel tot het verplaatsen van het nepkabinet naar het Malieveld terstond met gejuich werd ontvangen; dit geniale plan zou nog slechts een fractie kosten. Een tentenkamp werd in allerijl opgezet waarbij ene heer Kamp als vanzelf werd aangewezen tot Überhauptkampfsturmbannführer, een belevenis die hij later nog ruimschoots zou uitbuiten met het uitbrengen van zijn boek Mijn Tentenkampf. De ondertitel Ik had er Malie aan was uiteindelijk ook weer voer voor een gepeperde discussie in den lande, maar zoals gebruikelijk trok die bui vooral via Twitter over en ging het overgrote deel van het elkaar nakwekkende gepeupel al spoedig over tot de orde van de dag. Echter, zoals altijd waren er lieden die er het hunne van dachten en in het geheim op een tegenbeweging broedden met als werktitel Van De Pot Gerukt.

4 gedachten over “Het vrije denken

  1. Goede woordspelimgen die heel serieus bedoeld zijn, mooi en goed over nagedacht, dus bijzonder goed verwoord… tegelijk een sneer naar de mensen die we inderdaad het NEPkabinet noemen, in de huiskamer van mijn grootouders stond vroeger een mooi echt kabinet…dat sprak me meer aan dan deze waar we het hier over hebben

  2. Ik weet dat ik een beetje pietluttig ben, maar het is niet Sturmbahn maar Sturmbann hetgeen bataljon betekent.
    Maar ik geef hier wel blijk van dat ik ego echo elke dag lees.

  3. Je pietluttigheid wordt zeer gewaardeerd evenals het dagelijks lezen 🙂 Bedankt, heb het gelijk aangepast. Overigens aanstaande zaterdag de update van Woordentriplexus met o.a. jouw verse aanwinsten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.