Het warme bad dat Melkweg heet

Op het moment dat ik dit typ is het the day after the night before. De adrenaline van onze Melkweg-ervaring giert nog door mijn lijf dat ondertussen hevig protest voert tegen een tekort aan slaap. Maar hé, dat is rock en roll!

Lieve mensen, het was simpelweg geweldig om in de Melkweg te spelen en te openen voor New Model Army. De geluidstechnici, de stagemanager, de dames die met liefde het eten maakten in Jo’s café, maar ook bijvoorbeeld de merchandiseman van NMA die ons een deel van zijn toko gunde om onze cd’s te verkopen: iedereen was even ontspannen en vriendelijk.
Vooraf maakten we ook nog even kennis met NMA-tourmanager Darren met wie we het e-mailcontact hadden gehad. Hij heeft ons tenslotte in overleg met de Melkweg en de promotor de supportplek gegund. En dat allemaal weer dankzij een tip van dichter Martin in Delft. Het kan snel en raar lopen allemaal. Raar in de meest positieve zin van het woord.

cwrwmi6w4aeifsu
soundcheck (foto: eigen beheer)

Na een uitvoerige soundcheck hadden we een uur om te eten en ons voor te bereiden. Om acht uur trapten we af en een half uur later zat het er alweer op. Het was ook letterlijk voorbij gevlogen. Zeven nummers. Een korte set waarin we een zo goed mogelijk beeld wilden geven van wat MANKES doet. En als we afgaan op de reacties tijdens het optreden, maar ook na afloop, dan zijn we daarin geslaagd. Natuurlijk ging het niet vlekkeloos. Gelukkig niet. Er moet altijd wat te schaven blijven, maar er zijn ook van die happy accidents waarvan je hoopt dat je ze erin kunt houden. Meestal vergeefse hoop, trouwens.

cwse6isuaaewxkk
stilte voor de storm (foto: eigen beheer)

In de zaal ontdekten we een aantal bekenden. We wisten dat ze er zouden zijn, maar het valt niet mee om vanaf het podium goed de zaal in te kijken. Wat het geheel ook nogal surrealistisch maakt: het licht, het stevige geluid en dan wat vage contouren van mensen voor je. Schattig als we zijn, zwaaiden we even snel naar onze fans. Wij zijn ook maar hele gewone mensen, tenslotte 😉

Ook voor, tijdens en na het optreden zijn we gesteund door de vele berichten die we kregen van familie, vrienden, kennissen en zelfs mensen die we niet persoonlijk kennen. Ik kan je zeggen: dat is oprecht hartverwarmend. Dank jullie wel!

Al met al was het een prachtige ervaring die nog niet eens echt is geland (kan een ervaring landen?). De roes moet nog uitwerken, maar wat mij betreft mag ie nog even aanhouden. Nogmaals: dank jullie wel voor jullie support door zo met ons mee te leven! Op naar het volgende avontuur 🙂

cwsosbnxaaaoiok
here we go! (foto: Jacob de Zoet)

 

8 gedachten over “Het warme bad dat Melkweg heet

  1. Wat kan ik hier nou nog op zeggen dan GEWELDIG!!! TOPPIE!! Zo fijn dat het zo goed is gegaan, en dat jullie daar zo’n warm onthaal hebben gehad Kanjers zijn jullie en zij die daar allemaal waren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s