Departures

De man met vliegangst haalde opgelucht adem: de hele vlucht geen vlieg gezien. Het enige minpuntje was dat zijn zak vol lucht zat. Navraag leerde echter dat er wel vaker sprake was van luchtzakken. Vliegen ís nu eenmaal een turbulente aangelegenheid, meneer. Ach, het kon altijd erger. Hij had gehoord dat er mensen waren met een zak op hun rug. Met daarin in een slaapzak. Dan had hij niets te klagen.

Ondanks dat de poort pas nog was gecontroleerd, bleek er bij de identiteitscheck toch een flinke rij te staan. Het gerucht ging dat er een verward persoon eerder die dag maar wat had lopen schreeuwen. Hij was zijn kam kwijt en kon onmogelijk met geklitte haren zijn reis vervolgen. De oproerpolitie kraaide al snel met hem mee – roerige tijden vragen om voldoende lepeltjes, zo fluisterde men elkaar wijselijk geruststellend toe.

De koffers draaiden ondertussen geduldig hun rondjes. De bagageband speelde op verzoek liedjes voor tevergeefs wachtende baasjes – sommige koffers hadden de verkeerde reis genoten.

19 gedachten over “Departures

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.