Motief

Die laatste keer bleef het plakplastic met bloemenmotief behoorlijk lang goed op z’n plek. Daar waren we het allemaal snel over eens. Ook dat het probleem altijd weer was dat de hoeken als eerste los begonnen te laten. Net als bij de het sierplastic op de tegels in de badkamer. Daar was inmiddels het meeste helemaal los, trouwens. Tegen beter weten in werden ze dan nog heel lang tegen de richting in weer gladgestreken, maar dan lieten ze ook direct weer los. Na een keer of wat werden ze dan maar helemaal losgetrokken en weggegooid. In de badkamer werden ze ook nooit vervangen. Het was daar wachten tot de laatste plakker het op zou geven en dan was alles weer zoals het ooit werd opgeleverd.

Maar op het raam in de woonkamer zou dat nooit gebeuren, dat stond als een paal boven water. Daar loonde het gewoon echt de moeite om het oude plastic te vervangen door wat er toen dus alweer een poosje opzat. Een behoorlijke verandering, want het ging van egaal lichtgrijs naar dit motief met bloemen. Of het verder verschil maakte tegen de inkijk van de overburen is niet goed in te schatten – je keek zelf namelijk van de ene kant en nooit van de andere kant – maar het scheelde hoe dan ook. Het gevoel dat je toch een beetje privacy had, ook met de gordijnen open. Niet dat er ook maar iemand voor zijn lol door het raam keek. Er viel hier toch niets te zien. Maar het ging om het idee. Meer dan een idee had je soms ook niet nodig.

8 gedachten over “Motief

  1. Het gaat toch ook gewoon om je eigen idee? dat is al voldoende lijkt me. Trachten je zelf te zijn in je eigen huis, heeft iedereen recht op. Dus patroontje,motiefje of niet…gewoon doen.Kreeg je het oude er makkelijk af dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s