Terrasjesmensen

Het had zomaar precies een jaar geleden kunnen zijn, zoals ze daar samen likkend aan hun HEMA-ijsje langs het water liepen. Niet eens echt hand in hand, meer vinger aan vinger. Allebei intens tevreden en zich verbazend over de ineengedoken terrasjesmensen die hen volgden met hun ietwat jaloerse blikken. Zij wilden namelijk ook wel zo’n heerlijk ijsje, wedden?
Een hoorntje met nootjes voor haar. En eentje zonder voor hem. Het was ook eigenlijk nog te koud voor een ijsje maar al helemaal voor een terras. Maar zij liepen tenminste, waren in beweging. De mensen op de terrasjes hielden koppig vol dat het heel goed toeven was daar, dat zij de juiste keuze hadden gemaakt, dat het gewoon nog even wennen was om weer lekker buiten te zitten.

De zon scheen inderdaad, maar kon nog niet tegen de frisse wind op. De mensen op de terrasjes wilden zo graag dat het anders was, ze leken op deze manier af te willen dwingen dat zij degenen waren om te benijden met hun eerste terrasje van dit jaar. Ze maakten overtuigende selfies met hasthagheerlijkterrasjegepakt en hashtagzodatterrasjenemenzemijnietmeeraf. De likes en hartjes stroomden binnen – gedeelde smart was tenslotte halve smart.

Al likkend, vingers verstrengeld en genietend van dit tijdelijk maar o zo zoet en klein geluk, wisten zij gelukkig wel beter.

11 gedachten over “Terrasjesmensen

  1. Dit is leuk… echt leuk….lekker smullen van zo’n ijskoud ijsje en zij hadden het nakijken diep ik de kraag van hun kleding ha ha mooie belevenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s